verzorging

HOE VERZORG IK MIJN DREADS

Aller eerst gefeliciteerd, met jou (eerste) dreads!
Het is belangrijk om goed voor je hoofdhuid en dreads te zorgen, dus hier onder vind je alle informatie die je nodig hebt.

Hoe lang kan ik mijn dreads dragen?

Synthetische dreads kun je ongeveer 2 maanden inhouden, dit is een beetje afhankelijk van hoe snel je eigen haar groeit. Als je de dreads langer laat zitten, zorg er dan voor dat je ze maximaal 3 maanden draagt.
Je verliest dagelijks 80-100 haren, omdat deze mee zijn gevlochten bij het inzetten van de dreads, zullen deze pas los komen op het moment dat je de dreads uithaalt. Hoe langer je de dreads laat zitten, hoe meer de kans bestaat dat je eigen haar zich tot een dread zal gaan vormen. 

Hoe slaap ik met dreadlocks?

Om te voorkomen dat je pluizig haar krijgt, is er een speciale “nightcap” beschikbaar. Deze is speciaal ontwikkeld voor dreadlocks, en zorgt ervoor dat je aanzet minder snel gaat pluizen.

Hoe vaak kan ik mijn haar wassen met dreads?

Ik adviseer je om één keer per week je haren te wassen, met een spray shampoo/cleansing spray.

Maak je haren/dreads nat, spray de shampoo op je hoofdhuid, en tussen je dreads, laat de shampoo even inwerken, spoel deze vervolgens goed uit met water en herhaal mocht het nodig zijn. Om je dreads te wassen zou je een vloeibare shampoo kunnen gebruiken.

Maak je dreads niet meer dan één keer per week nat, doe je dit wel, dan bestaat er een mogelijkheid dat de dreads sneller uit zullen zakken. Als je tussendoor toch graag iets wilt gebruiken om je hoofdhuid fris te houden, dan kun je de cleansing spray ook droog toepassen. Gewoon op je hoofdhuid sprayen en niet uitspoelen.

alle producten voor de juiste verzorging van je dreads zijn bij ons verkrijgbaar.

Wat kan ik doen als mijn hoofdhuid jeukt?

De kans bestaat dat als je synthetische dreads draag, je hoofdhuid gaat jeuken of irriteren. Dan kun je het beste een refreshing spray gebruiken. Refreshing spray bevat ingrediënten die een kalmerend effect hebben, en je hoofdhuid rustig maken. Ook kan het voorkomen dat je uitslag krijgt, net nadat de dreads zijn gezet, dit heeft te maken het het extra gewicht waar je hoofdhuid even aan moet wennen, dit is niet erg, en zal vanzelf weer weggaan. Wil je er iets kalmerend op smeren, kies dan voor een conditioning oil, dit kalmeert, en zal ook de jeuk wegnemen. 

Hoe haal ik mijn dreadlocks weer uit?

Om de dreads te verwijderen, kun je het beste een tornmesje gebruiken, hiermee kun je makkelijk het elastiekje waarmee de dreads vast zitten doorsnijden. Daarna kun je gemakkelijk de vlecht waarmee de dread aan je haar vastzit los halen. Je zult een prachtige krullen bos terug krijgen! Oke, tijdelijk dan..
Dan kun je er voor kiezen om je haar plukje voor plukje uit te kammen, dit doe je met droog haar, of je kunt er voor kiezen om je haar te gaan wassen, zodra je conditioner in je haar hebt zitten, kun je voorzichtig beginnen met je haar kammen. Begin wel altijd bij de punten! Schrik niet van de hoeveelheid haar die nu los komt, dit zijn de 80-100 haren die je normaal per dag zou verliezen. 

Herbruikbaar

Synthetische dreads zijn herbruikbaar!
Nadat je de dreads hebt uitgehaald, kun je ze in een waszak gewoon in de wasmachine wassen. Gebruik geen wasverzachter, en was op een temperatuur van 30 ℃. Of was ze met de hand, je kunt dan gewone shampoo of vloeibare dreadlock shampoo gebruiken. Laat ze daarna aan de lucht drogen. Vervolgens kun je ze opnieuw inzetten of als je wilt afwisselen, bewaar dan de schone dreads in een dichte verpakking. Zodat er zo min mogelijk stof bij kan komen. 

Sporten/sauna

Sport je veel of ga je wel eens naar de sauna? Ook met dreads kan dat gewoon. Als je veel zwemt, houd er dan wel rekening mee, dat je dreads veel water opnemen en dan zwaarder worden, waardoor ze eerder kunnen uitzakken. Tijdens het sporten kun je je dreads in een vlecht doen, of bijvoorbeeld een knot, net wat jij fijn vind. Om niet na iedere keer sporten je haar te hoeven wassen, maar wel een fris gevoel te hebben, kun je de producten zo als de refreshing spray van Dollylocks gebruiken.
alle producten voor de juiste verzorging van je dreads zijn bij ons verkrijgbaar.

dreadset
thera’s dreads and more

HOE BEREID IK ME VOOR?

Leuk, je hebt een afspraak gemaakt om je dreads te laten plaatsen! Maar wat kun je zelf doen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn?

Er zijn een paar punten die jij als klant, thuis al kunt voorbereiden. Zo is het fijn als je met schoon en gewassen haar naar de afspraak komt, wat wel belangrijk is, is dat je de conditioner of dat lekkere haarmasker in de week voordat je de dreads laat plaatsen even laat staan, vaak vormen deze haar producten een laagje om je haar waardoor de kans bestaat, dat de dreads sneller uitzakken. En dat zou zonde zijn.

Zorg dat de klitten al uit je haar gekamd zijn. Het is maakt voor mij niet uit of je haar nat of droog is bij aankomst.

Probeer in de aanloop naar de dreads, ook vast een beetje naar je wasroutine te kijken. Ben je gewend om 3/4 keer per week je haar te wassen, ga dan vast afbouwen, zodat je hoofdhuid gewend is aan 1 keer per week wassen. Wij raden ook aan om, je haar met dreads max 1 keer per week te wassen. Meer hier over kun je vinden bij Hoe verzorg ik mijn dreads.

Het kan natuurlijk altijd gebreuren dat je onderweg naar de afspraak vertraging op loopt. Probeer dit even te melden, ik werk met tijdsvlakken, en het is zonde als de klant na jou, moet wachten omdat jij te laat op de afspraak aankomt. Voor hen niet fijn, voor mij niet fijn. Ik gun iedereen graag de tijd en aandacht die men verdient, maar dat gaat niet als mensen zich niet aan tijdsafspraken houden.

Het plaatsen van een set dreads voor een volledig hoofd duurt ongeveer 2 tot 3 uur, uitzonderingen daargelaten. Terwijl je hier bent, zorg ik voor een heerlijk kopje koffie, thee of fris.

Wij zijn gek op kinderen en huisdieren, maar helaas is het niet toegestaan om deze mee te brengen naar de afspraak.

Zolang de corona maatregelen gelden, is het ivm de groote van mijn werkruimte niet toegstaan om extra personen mee te brengen naar de afspraak. Voor mensen die begeleiding nodig hebben, neem van te voren even contact op.