human hair dreadlocks met verlening
jouw eigen

echte “real” dreads

Hé (toekomstige)dreadhead! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Via deze pagina wil ik je wat meer vertellen over het proces van echte “real” dreadlocks. Welke stappen moet je dan nemen? Wat heb je nodig? Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe verzorg ik mijn dreads? Wat komt er bij kijken om dreadlocks te zetten?

De eerste belangrijke stap heb je al genomen, dat is op onderzoek gaan naar je mogelijkheden. Anders was je niet op deze pagina uitgekomen! Ik maak de dreads met de crochetmethode (ook wel haakmethode genoemd). Op deze manier kan ik de beste kwaliteit dreads garanderen. Daarbij maak ik geen gebruik van producten of elastiekjes. Ik werk dus zo puur mogelijk.

Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt kun je via de website een berichtje sturen of bellen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Door middel van een telefoongesprek, of per mail, probeer ik door een aantal vragen te stellen erachter te komen wat jouw wensen zijn en wat het beste bij jou past. Om dat proces wat makkelijker te maken, en om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van jouw wensen, zijn voorbeelden zoals foto’s of plaatjes een ideaal hulpmiddel. Pinterest is een hele fijne bron om eens goed rond te snuffelen. Wanneer je mij wat voorbeelden kunt laten zien, krijg ik een goed beeld van wat je graag wilt. Natuurlijk is er een heleboel mogelijk, en proberen we samen tot het resultaat te komen wat je voor ogen hebt. Ook is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs je dreads te laten versieren.

Voor meer informatie of vragen, stuur gerust een berichtje.

 

WAT HANDIGE INFORMATIE OVER ECHTE “REAL”DREADLOCKS.

*Kan ik mijn echte “real” dreads wassen?

Als je net nieuwe dreadlocks hebt laten zetten adviseer ik je om de eerste 2/3 weken te wachten met het wassen van je haar. Dit geeft je dreads wat tijd om te wennen, en zich te vormen. Ben je door die periode heen, dan adviseer ik je om je dreads 1 keer per week te wassen.

* Help mijn hoofdhuid jeukt!

Dit is iets wat vooral de eerste weken, als jou dreads net gezet zijn of als je ze hebt laten bijwerken kan voorkomen. Je hoofdhuid moet even wennen aan de vakjes, en doordat de dreadlocks dicht bij je hoofdhuid worden gehaakt, kan het wat strak aanvoelen. Wat de jeuk wat kan verlichten en je hoofdhuid kan verzorgen is een refreshening spray of rescue tonic. Deze producten zijn geschikt om iedere dag te gebruiken.

*Hoe was ik mijn dreadlocks?

Om het vervilt proces van je dreads te helpen, raad ik je aan om je dreads 1 keer per week te wassen. Hiervoor kun je een liquid shampoo of een shampoo bar gebruiken. Deze producten bevatten geen ingredienten die je haar glad maken, wat het verviltings proces zou tegen werken. Ook bevatten deze dreadlocks shampoos minder rommel, wat zorgt dat je minder last hebt van build-up in je dreadlocks. Wat wel erg belangrijk is, is het uitspoelen van je dreads, zorg dat je al je dreads goed uitknijpt terwijl je je dreads uitspoelt, zodat er geen product of shampoo achter blijft. Het drogen van de dreads zal aan het begin als je dreads net gezet zijn, wat sneller gaan dan wanneer ze meer vervilt zijn, dit komt door de lucht die bij nieuwe dreads meer aanwezig is. Hoe compacter je dread, hoe langer de droogtijd zal zijn. Let er op dat je niet met natte dreads gaat slapen of ze op een knot draait, dit kan voor nare luchtjes zorgen. Wil je tussen door een extra keertje je haar wassen omdat je bijvoorbeeld een feestje hebt, dan kun je ook gebruik maken van de Cleansing spray, deze kun je op droog haar gebruiken en hoef je niet uittespoelen.

*Palmrollen

Wat ook een belangrijk onderdeel is bij verviltings proces van je dreadlocks, is het palmrollen! Dit zorgt ervoor dat je dreads meer gaan vervilten, waardoor ze dus compacter zullen gaan worden. Doe je dit aan het begin niet of niet zo veel, dan heb je kans op lusjes en bultjes die uit je dreads komen, deze zijn moeilijker om weer allemaal terug te haken. Door te palmrollen kun je dit deels voorkomen. Je rolt de dread namelijk tussen je handpalmen van boven naar beneden, dit zorgt ervoor dat je dreads in de lengte worden gerold, waardoor lusjes minder kans krijgen om zich te vormen, de dreads mooier rond blijven. Het helpt in het verviltings proces.

Bij nieuwe dreads adviseer ik de eerste 1,5/2 maanden iedere dag even te palmrollen. Daarna is 1 a 2 keer per week voldoende. De beste tijd om je dreads te palmrollen is na het wassen, als je dreads bijna droog zijn. Daarbij kun je gebruik maken van een tightening spray of gel.

*Ik heb allemaal losse haren uit mijn dreads hangen.

Dit is heel normaal, je haar moet aan het begin wennen dat het in een dread is gehaakt, en omdat het vervilten een proces is zul je aan het begin te maken krijgen met losse haren die uit je dreadlocks steken. wat je hiervoor kunt doen is gebruik maken van een tithening spray, deze “plakt”als het ware de losse haren tegen de dreads aan. en zal je haar wat stugger maken, waardoor ze wat beter zullen blijven zitten. hoe meer vervilt je dreads zullen zijn, hoe minder je last zal hebben van losse haren.

*Hoe slaap ik met dreadlocks?

Voor het slapen met dreads zijn er veel verschillende manieren, maar ik adviseer je om tijdens het slapen gebruik te maken van een slaapmuts (nightcap) dit voorkomt extra pluis.

*Hoe vaak moet ik mijn dreads bijwerken?

Omdat je eigen haar blijft groeien, zullen je dreads aan de aanzet bijgewerkt moeten worden. De eerste keer bijwerken, adviseer ik na ongeveer een maand. Hierbij haken we de losse haren weer terug in de dreads, wat het proces hebt. Daarna adviseer ik om de dreads eens in de 3/4 maanden bij te werken.

*Kan ik echte “real”dreads decoreren?

Jazeker dit kan! Echter zijn nieuwe dreads gevoeliger voor weakspots. Daarom adviseer ik je om de eerste 6 maanden de dreads niet te decoreren. Natuurlijk kun je er wel eens een kraal in hangen, maar haal deze optijd er uit, en wissel geregeld van dread. Hierdoor voorkom je zwakke plekken in je dreads. Dit geld ook voor nieuwe dreads en de manier hoe je ze stijlt. Doe dit niet iedere dag het zelfde. Wissel lekker af, vandaag een straat, orgen een knot, dan eens een dagje los bijvoorbeeld. Daarbij is de sSpiralock een super fijn hulpmiddel, wat geen schade aan je dreads zal aanbrengen.

* Welke producten kan ik gebruiken voor mijn echte “real”dreadlocks?

Even alle producten op een rijtje:

– Licuid shampoo > voor je wassen van je dreads.

– Shampoo bar > voor het wassen van je dreads.

– Refreshening spray > verlicht de jeuk, verzorgt de hoofdhuid.

– Cleansing spray > te gebruiken op droog haar, niet uitspoelen, als tussen oplossing ipv wassen.

– Tightening spray > helpt je haar bij het palmrollen en vervilten

– Tightening gel > helpt je haar bij het palmrollen en vervilten na het wassen.

– spiralock > perfecte “elastiek”

 

 

dreadsets in diversen kleuren
human hair dreadlocks met verlening
dreadsets in diversen kleuren
thera’s dreads and more

prijslijst echte “real” dreads

bijwerken van bestaande dreadlocks

Voor het bijwerken van de uitgroei reken ik een uur tarief van €30,-

Voor een vol hoofd ben ik tussen de 3/4 uur bezig, uitgaande van een 50 tal dreads. Mocht je er meer hebben, kan ik dus wat langer bezig zijn.

Wil je ook graag je lengtes weer netjes, bijvoorbeeld hobbeltjes en bobbeltjes weer weggewerkt, en alle losse haren weer netjes in de dreadlock, dan zal dit tussen de 4/6 uur aan tijd kosten. Uitgaande van een 50 tal dreads.

* wil je vooraf meer informatie stuur dan even een berichtje.

Voor het maken van nieuwe dreadlocks reken ik met een uur prijs van €40,-

Tijds indicatie bij schouder lengte haar:

– Partial 2/4 uur

-Heel hoofd 6/15 uur

Uiteraard zijn hier ook factoren die mee spelen, zoals lengte van het haar en gewenste dikte van de dreadlocks. Wil je een gerichtere prijsopgave, stuur dan even een berichtje met je wensen.

Voor een tijd indicatie voor een nieuwe set met verlenging, wil ik je vragen om een berichtje te sturen.

 

Voor het verlengen van dreads gebruik ik de beste en fijnste kwaliteit human hair. Dit zorgt voor het mooiste en duurzaamste resultaat. Het human hair is verkrijgbaar in 9 kleuren, maar ook te mengen zodat we de juiste kleur voor jou verlenging kunnen bepalen.

verkrijgbare kleuren: 

– platinum €124.99 per bundel

– #613 Light blond €124.99 per bundel

– #27 Butterscotch €109.99 per bundel

– #21 Natural blond €109.99 per bundel

-#10 Walnut €109.99 per bundel

– #6 Medium brown €109.99 per bundel

– Ginger brown €124.99 per bundel

– #2 Coffee €99.99 per bundel

– Grandma grey €124.99 per bundel

bij een afspraak word er een schatting gemaakt voor de hoeveelheid benodigde bundels human hair, deze kosten voor het human hair worden vooraf als aanbetaling gevraagd, en later verrekend tijdens de afspraak.

Wil je meer informatie stuur dan gerust een berichtje, dan bekijken we samen de mogelijkheden.